Biografia

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Naix al 1983 a Sumacàrcer (València).

Inicia els estudis musicals a l’Escola de Música “Josep Rosell”, del seu poble natal. Estudia composició, pedagogia, percussió i direcció als conservatoris “Salvador Seguí” de Castelló, “Joaquín Rodrigo” de València, “Mestre Vert” de Carcaixent i a les escoles “Ad-libitum” d’Ontinyent i “Joventuts Musicals” de la Vall d’Albaida, sent els seus mestres Andrés Valero Castells, Saül Gómez Soler, Jesús Fernández Vizcaíno, Ferrer Ferran, Claudia Montero, Ramon Garcia i Soler, Tomàs Gilabert, Bert Appermont, José Rafael Pascual Vilaplana i Llorenç Mendoza.

És autor de diverses obres per a banda, música de cambra i material didàctic. Com a compositor obté diversos guardons; entre altres, el primer premi als concursos de composició “Vila de Benidorm” i “Francesc Cerdà” de l’Olleria, una menció d’honor al concurs de composició “Poble de Muro”, tercer premi al concurs de composició de Meaño, Pontevedra, on obté la menció especial dels músics al mateix esdeveniment, i també ha sigut finalista als concursos de composició de Villena, El Verger, Almoradí i Cartagena. Ha sigut membre del jurat en diversos concursos i certàmens. Algunes de les seues obres estan publicades a diverses editorials i han sigut obres obligades a certàmens. És compositor membre de l’SGAE (Societat General d’Autors i Editors), de COSICOVA (Associació de Compositors Simfònics de la Comunitat Valenciana) i de l’ACMMIC (Associació de Compositors de Música de Moros i Cristians). Algunes de les seues obres s’han estrenat a diversos auditoris de la geografia espanyola, entre altres, al Palau de la Música de València, al Palau de les Arts Reina Sofía i a l’Auditori de Ribadumia, a Pontevedra.

És director de la banda de la Unió Musical “Santa Cecília” de Canals i  de la Societat Musical de Bonrepòs i Mirambell. Va aconseguir el Primer Premi al 129 Certamen Internacional “Ciutat de València”, com a director de la Unió Musical “El Xúquer” de Sumacàrcer. També ha dirigit la banda de l’Agrupació Musical “Enovense” de l’Ènova.

Com a intèrpret, col·labora amb el grup de percussió Amores, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Jove Orquestra Simfònica Solidària de València, i a la Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Ha sigut professor de percussió a l’Escola de Música “Josep Rosell” de Sumacàrcer, de la qual va ser director, i a l’Escola de Música del barri de Malilla (València). En l’actualitat és professor de percussió i cap d’estudis al Centre Instructiu Musical de Benimaclet (València).